‘Met de juiste coaching kan iedereen in zijn dromen blijven geloven’Wim Ludeke - Stichting Inclusief Midden-Gelderland

Participatiewet

In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Het doel van deze wet is meer banen voor meer mensen. Ook voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Om dit te realiseren hebben de overheid en het bedrijfsleven beloofd om tot 2026 in totaal 125.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of arbeidshandicap. Deze banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer.


 

Aan de slag met de Participatiewet

Wilt u invulling geven aan de Participatiewet? WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland kijkt samen met u naar de mogelijkheden, zonder uw rendement uit het oog te verliezen. Met een arbeidsanalyse ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Arbeidsanalyse

Met een arbeidsanalyse onderzoeken we hoe werkprocessen en functies in een organisatie zijn opgebouwd. Waar liggen kansen om werk te bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking. En welke taken zijn daarvoor geschikt. 

Advies op maat

U ontvangt van één van onze adviseurs een advies op maat, met daarin de mogelijkheden op een rij. Soms zijn er al openstaande vacatures die geschikt zijn voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Er zijn ook bedrijven die (delen van) het productieproces laten uitvoeren door arbeidsgehandicapten.

Naar Arbeidsanalyse in 4 stappen

Arbeidsanalyse: de voordelen op een rij

  • Kosteloos advies + werving & selectie
  • Meer effectiviteit op de werkvloer
  • Kostenbesparing door efficiënter werken
  • Creatie arbeidsplaatsen voor de Participatiewet
  • Kosteloze werkbegeleiding

Vraag een adviesgesprek aan


Subsidies en advies

Om werkgevers te ondersteunen zijn er verschillende subsidies. Met een proefplaatsing bijvoorbeeld kunt u kijken of de kandidaat bij de baan past terwijl de uitkering nog even doorloopt. Neemt u de kandidaat in dienst? Dan kan verminderde loonwaarde gecompenseerd worden met loonkostensubsidie. Een jobcoach kan voor ondersteuning op de werkvloer zorgen.

Naar Subsidies  

Cookie-instellingen