Inspiratie-event 'Een andere blik op talent' 27 maart 2024

ProfielfotoMarieke Wolthuis 26-02-2024 1713 keer bekeken 0 reacties

Hoe vind je als werkgever talentvolle medewerkers buiten de reguliere mogelijkheden om? Wil jij ook je blik verruimen en nieuwe kansen ontdekken? Kom naar het inspiratie-event op 27 maart 2024 in GelreDome.

Als werkgever doe je er alles aan om extra werknemers te werven, maar een belangrijke optie blijft vaak onbenut: talentvolle mensen aannemen buiten de reguliere wervingsmogelijkheden om. Wil je weten hoe dat werkt? Kom dan nieuwe mogelijkheden verkennen, kansen benutten en je grenzen verleggen tijdens het inspiratie-event:

‘Een andere blik op talent’ Inspirerende succesverhalen van ondernemers en arbeidsmarktexperts. Woensdag 27 maart 2024 | Locatie GelreDome Arnhem | 17.00 uur tot 20.30 uur. 

Inspiratiesessies
Ervaren ondernemers en bevlogen arbeidsmarktexperts vertellen je tijdens drie inspiratiesessies hoe je talent kunt aantrekken en behouden in een competitieve arbeidsmarkt. Van internationaal werven en jobcraften tot het optimaal benutten van jongeren, nieuwkomers en statushouders. 

Inspiratiesessie 1

Werven over de grens met EURES Transnationaal (onderdeel van UWV)
Gastspreker Susana Mourelle Fernandez  -  een expert in de Europese arbeidsmarkt

 

Tijdens deze boeiende inspiratiesessie word je meegenomen op een ontdekkingsreis naar Europees talent, waarbij je inzicht krijgt in de regels, kansen en mogelijkheden.

Ontdek grenzeloos talent met EURES. EURES fungeert als de sleutel voor Europees talent, waardoor jouw organisatie kan profiteren van een scala aan vaardigheden en expertise. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden voor personeelswerving uit Europa, waarbij afstand slechts een getal is en kwaliteit universeel geldt. Of je nu een internationaal team wilt opbouwen, personeelstekort hebt of diversiteit wilt omarmen, EURES helpt kosteloos om dit te verwezenlijken.

Inspiratiesessie 2

Jobcraften - Talent intern anders
Gastspreker Emile van Nassau - Briljant strateeg op het vlak van HR 

                   

Het binnenhalen én binnenhouden van talent is belangrijker dan ooit! Hoe zorg je ervoor dat personeel zich gewaardeerd en betrokken voelt? Hoe vergroot je hun tevredenheid en hoe zorg je ervoor dat je organisatie toekomstbestendig is met én dankzij de inzet van je huidige personeel? Emile van Nassau vertelt je er alles over. Emile is strategisch HR- & Loopbaanadviseur bij de gemeente Lingewaard, oprichter van de landelijke community Beschikb@@r en verantwoordelijk voor het project Baansleutelen (jobcraften).

Jobcraften: Stimuleer Eigen Groei en Tevredenheid. Tijdens deze bijeenkomst ontdek je de essentie van jobcraften, leer je in welke stappen je dit kunt toepassen en hoor je voorbeelden van organisaties die jou voorgingen. Jobcraften biedt werknemers de mogelijkheid om bewust aanpassingen aan te brengen in hun eigen functie. Het draait om kleine veranderingen die grote impact kunnen hebben op tevredenheid en prestaties. Door zelf invloed uit te oefenen, creëren werknemers de ideale omstandigheden voor zichzelf, wat resulteert in een hogere mate van werkplezier, verminderde werkdruk en duurzame inzetbaarheid. Bovendien kan het bijdragen aan een langer behoud van werknemers, een waardevolle troef in de hedendaagse competitieve arbeidsmarkt.

Inspiratiesessie 3

Optimaal benutten arbeidspotentieel Jongeren, Nieuwkomers en Statushouders
Gastspreker Toni Iniguez Najdanovski - Visionair ondernemer

Tijdens deze betekenisvolle sessie krijg je inzicht in de unieke dynamiek van ondernemerschap in relatie tot het aannemen van jongeren die dreigen af te glijden, statushouders en nieuwkomers. Ontdek hoe je hier vorm aan kunt geven. Toni Iniquez is een maatschappelijk actieve ondernemer in Arnhem en runt bedrijven, waaronder Antonio Shining Places, HTR-Werkt uitzendbureau, Prospect4Cash. Daarnaast is Toni vice-voorzitter van Het Gilde Platform voor Gelderse Familiebedrijven en voorzitter van het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA). 

Verrijk je werkomgeving met jongeren, nieuwkomers en statushouders: het samenwerken met jongeren, nieuwkomers en statushouders biedt een scala aan voordelen, zoals het verrijken van de werkomgeving met frisse perspectief en het benutten van onontdekt talent binnen jouw organisatie. In een tijd van grote personeelstekorten liggen meerdere oplossingen binnen handbereik. Laat je inspireren door ondernemer Toni Iniguez en ontdek hoe hij met succes jongeren, statushouders en nieuwkomers heeft geïntegreerd binnen zijn bedrijf.

Dialoog 'De competitieve arbeidsmarkt' 

Aansluitend is er een inspirerend dialoog waarin dagvoorzitter Wendelien Wouters in gesprek gaat met Sinan Can over de veranderende en competitieve arbeidsmarkt. Sinan Can is een gerenommeerd journalist en programmamaker en is bekend van vele prijswinnende documentaires voor BNNVARA, NPO Radio 1 en Wie is de Mol.

         

 

Programma 27 maart 2024 

17.00-17.45u    - Ontvangst met lekkere hapjes

17.45-17.55u    - Welkom 

18.00-18.45u    - Inspiratiesessie naar keuze

19.00-19.40u    - Dialoog

19.40-20.30u    - Netwerkborrel

 

Locatie: GelreDome Arnhem 

 

Aanmelden 

De aanmeldmogelijkheid voor dit event is inmiddels gesloten. 

0  reacties

Cookie-instellingen