Praktijkverhalen - Werkgeversservicepunt | WSP

HeaderBusBenGBij ReVaBo in Oosterbeek leren toekomstige vakmensen door vooral veel te ‘doen’.
Op donderdagochtend 30 november verzamelt zich een groep van zo’n veertig jongeren uit Praktijkonderwijs en Speciaal onderwijs in een zaaltje van ReVaBo Oosterbeek. Ze zijn gekomen om meer te horen over werken in de bouw en in het groen. De Busss for Jobs is een initiatief van Staan voor een Baan die deze bijeenkomst organiseert om deze jongeren te laten zien welke mogelijkheden er zijn om een vak te leren in een opleidingsbedrijf. Staan voor een baan is de campagnenaam van het Werkbedrijf; een samenwerking tussen VNO-NCW, tien gemeenten uit de regio Midden-Gelderland, UWV, Vakbonden, VSO/Pro scholen en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland.

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk wie iets heeft met de bouw of het timmervak. “Ruik je dat nieuwe hout? Ruikt lekker he?”, roept er een naar zijn vrienden. Maar die zijn al bezig alle andere indrukken in zich op te nemen. In de hal waar ze doorheen lopen staat een model van een dak, compleet met pannen en isolatie. Verderop oefenen toekomstige timmermannen met het uitzetten van een bouwvak en het stellen van metselprofielen.

BusforJobs Horeca webIn het Sociaal Akkoord, gesloten door werkgevers- en werknemersorganisaties, hebben werkgevers beloofd om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze Banenafspraak staat sinds 1 januari 2015 en is vastgelegd in de Participatiewet. Om dit doel te kunnen behalen, is inzet van velen  nodig. Mensen met een arbeidsbeperking beschikken vaak over talenten die voor werkgevers van grote waarde kunnen zijn. Maar daarvoor moeten werkgevers en hun potentiële medewerkers-met-afstand-tot wel eerst bij elkaar komen. Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland maakt zich hier hard voor. Door werving en selectie van personeel uit handen te nemen bijvoorbeeld. Maar ook door acties te ontwikkelen die letterlijk vraag en aanbod bij elkaar brengen.

BUSSSS…for JOBS is een mooi voorbeeld van zo’n actie, georganiseerd door en in het kader van Staanvooreenbaan. Dit is de campagnenaam van het Werkbedrijf; een samenwerking tussen VNO-NCW, tien gemeenten uit de regio Midden-Gelderland, UWV, Vakbonden, VSO/Pro scholen en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland.

- Terug naar Home -

Facebook

Twitter

LinkedId

YouTube

Ins