Mariska, Els, Ilze & Charity - Werkgeversservicepunt | WSP

banner Mariska Els Ilzel Charity tekst def

Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Bij EW Facility Services neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dan ook al jaren een centrale plek in haar bedrijfsfilosofie in. Vanuit maatschappelijk oogpunt en haar mensgerichte visie wil zij voor kwetsbare groepen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Daarom werken medewerkers zoals Charity al jaren met veel plezier bij Hotel en congrescentrum Papendal.

Mariska Liet, HR Adviseur

Wat betekent de participatiewet voor uw organisatie?
EW Facilitiy Services was, voordat de participatiewetgeving in werking trad, al een aantal jaren bezig met het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen onze organisatie.

EWFS StaanvooreenbaanCharity IlzeTips voor werkgevers?
‘’Mijn tips voor andere werkgevers is: ga het gewoon doen, ga het ervaren. Je zult merken dat het van toegevoegde waarde is voor je organisatie en je personeelsbestand.’’ 

Els Bakker, Rayonmanager

Hoe geeft uw organisatie invulling aan de participatiewet?
Wij kiezen voor deze doelgroep omdat wij het heel mooi vinden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te rekruteren. Daarnaast is het voor ons een extra mogelijkheid om nieuwe medewerkers te werven. Als we het goed doen dan is het voor ons en voor de medewerker een win-win situatie omdat wij goede gemotiveerde kandidaten aan ons kunnen verbinden en de medewerkers aan de slag kunnen en zichzelf daarnaast verder kunnen ontwikkelen.
Wat betekent werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor uw organisatie?
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol binnen onze organisatie. Ze voegen heel veel toe, zijn bijzonder gemotiveerd en willen veel leren. Wij kijken vooral naar wat ze wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen. We proberen op die manier samen met de medewerker, een goed op de medewerker afgestemd takenpakket samen te stellen.
Ik sta voor een baan, omdat…‘’..
...... ik er volledig achter sta om medewerkers die schuchter binnenkomen met de juiste hulp en begeleiding helpen doorgroeien naar volwaardige gemotiveerde medewerkers. En niets is leuker om dat proces te kunnen gadeslaan’’. 

Ilze de Vries, Objectleider

Mijn rol als Objectleider is dat ik eerste het aanspreekpunt ben voor zowel de opdrachtgever als voor de medewerker. Ik ben eindverantwoordelijk voor deze locatie en ik bewaak de kwaliteit van de schoonmaak.

EWFS StaanvooreenbaanCharityWat betekent werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor uw organisatie?
Het is heel leuk om met Charity te werken bij Papendal. Zij is een enthousiaste medewerker, heeft plezier in haar werk en neemt haar verantwoordelijkheid. Ze past daarnaast perfect in het team en het is heel mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelt en groeit in haar werk. Ik zie dat ze er heel veel plezier in heeft en ze verdient deze plek echt.

Charity Ogenio, Schoonmaakmedewerker

Wat vind je van de kansen die je hier krijgt?
Ik ben blij dat ik hier werk. Ik heb goede collega’s en het is een leuke sfeer. Het is leuk om met collega’s om te gaan. Bijvoorbeeld een uitstapje of uiteten. Ik kan en doe nu meer dan toen ik vijf jaar geleden begon met werken.
Wat is je droom voor de toekomst?
Mijn droom is mijn werk goed te doen en promotie te maken. In de toekomst wil ik graag hoofddame worden. Nu mag ik afstoffen en stofzuigen. In de toekomst wil ik ook het bed opmaken en de badkamer schoonmaken.

Bekijk hier de film van Mariska, Els, Ilze & Charity

 

 

 

- Terug naar Home -