Harrie training - Werkgeversservicepunt | WSP

U beslist om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie hier klaar voor is?

Uit onderzoek blijkt dat wanneer een naaste collega een werknemer met een arbeidsbeperking goed ondersteunt, de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk stijgt. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie© staat voor: hulpvaardig, alert, realistisch, rustig, instruerend en eerlijk.

Zelf begeleiden is het uitgangspunt. Werkgevers die werknemers met een arbeidsbeperking zelf begeleiden, zonder externe coaching. Dat is de insteek van Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland. Wel krijgen de bedrijven een voucher voor een Harrie-training, gericht op het omgaan met mensen met een arbeidsbeperking.

HARRIE staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. In twee dagen leert de collega-werknemer zich hierop te ontwikkelen in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking.

IkbenHarrielogo

Gratis voor werkgevers

Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland helpt u om een goede Harrie© te worden, te vinden of te ondersteunen. De HARRIE-training wordt verzorgd door CNV Jongeren en aangeboden door het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Indien een van onze accountmanagers een kandidaat bij u bedrijf heeft geplaatst die in aanmerking komt voor een interne jobcoach vergoeding, dan is voorwaarde dat er iemand in het bedrijf de Harrie training gaat volgen. Het WSP organiseert meerdere keren per jaar een 2 -daagse Harrie training. De kosten voor de individuele training van werknemers (€450,- per deelnemer) worden vergoed indien aan deze voorwaarde is voldaan.

Harrie© Helpt-training:

In deze training krijgen de deelnemers informatie, worden theorieën aangeleerd, praktijkvoorbeelden uitgewisseld en tools aangereikt die hen kunnen ondersteunen in de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. Training waarbij we de (toekomstige) Harrie© voorbereiden op zijn/haar rol en hij/zij ervaringen uit kan wisselen met gelijkgestemden. Deze training duurt twee dagen.

Interesse?
Maak via een afspraak met een van de accountmanagers van het WSP. Bekijk alvast het filmpje en maak kennis met Harrie©.

Neem vrijblijvend contact op.

Klik hieronder op de afbeelding om de factsheet te downloaden:

Harrietraining WSP web

- Terug naar Home -