Coronavirus - Werkgeversservicepunt | WSP

Coronavirus

Extra afspraken over noodpakket banen en economie - update 28 mei 2020

Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen. Dat heeft het kabinet vandaag met de sociale partners afgesproken. Meer informatie vindt u hier.

Versoepeling maatregelen per 11 mei 2020 - update 7 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen blijft houden. Lees hier m‪eer over de versoepeling en de voorwaarden. Download hier de bijbehorende factsheet.  

Toekenningen NOW per branche - update 1 mei 2020

De Horeace en Catering branche heeft het grootste aandeel in het aantal goedgekeurde aanvragen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarna volgen de branches Detailhandel en Overige commerciële dienstverlening. Bekijk hier de volledige factsheet van het UWV.

Liemers Ondernemersportaal geopend - nieuw digitaal loket voor ondernemers in de Liemers - update 14 april 2020

Bent u ondernemer, klein, groot, MKB'er of ZZP'er in Duiven, Westervoort of Zevenaar en heeft u een vraag over werk en inkomen tijdens of na de Coronacrisis, bijvoorbeeld over de tijdelijke financiele overbruggingsmaatregelen? Of hebt u veel werk en bent u op zoek naar gemotiveerde medewerkers? Of heeft u juist nu interessante ideeen? Dan kunt u vanaf vandaag terecht bij het digitale Liemers Ondernemersportaal voor al uw vragen op het gebied van werk en inkomen. Het regieteam achter het Ondernemersportaal beantwoordt uw vragen, legt de juiste verbindingen tussen overheid en ondernemers, maar staat ook open voor kansrijke initiatieven om anderen te helpen, of voor een luisterend oor. Het Liemers Ondernemersportaal is een samenwerking tussen de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, RSD de Liemers, lokale ondernemers en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Het regieteam bestaat uit medewerkers van de samenwerkende partners. Wij helpen u graag: stel hier uw vraag aan het Liemers Ondernemersportaal.

UWV opent NOW-loket op maandag 6 april om 9.00 uur - update 3 april 2020

Vanaf maandag 6 april gaat het NOW-loket open voor werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De website www.uwv.nl/now is bereikbaar op 6 april vanaf 9.00 uur. De uitvoering van de regeling is voor UWV een uitzonderlijke operatie, zowel qua omvang als snelheid. Gezien de korte voorbereidingstijd en de grote hoeveelheid te verwachten aanvragen kunnen er opstart- en uitvoeringsproblemen ontstaan. UWV rekent daarvoor op uw begrip en doet ook een beroep op uw morele verantwoordelijkheid. Maak uitsluitend gebruik van deze regeling als u daar recht op heeft. Meer informatie over de NOW vindt u hier.

____________________________________________________________________

NOW-regeling klaar, loket UWV 6 april open - update 31 maart 2020

De voorwaarden van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) zijn vandaag bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf maandag 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. Bedrijven die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen hiermee vanaf 1 maart een tegemoetkoming van maximaal 90 procent van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling. Voorwaarde is dat bedrijven hun reguliere salaris blijven doorbetalen en dat bedrijven tijdens de periode dat er subsidie wordt ontvangen geen aanvraag doen voor ontslag om bedrijfseconmische redenen. De NOW geldt voor alle contracten, ook flex- en 0-uren contracten.

Zodra de website bekend is zullen wij deze hier vermelden. Voor nu verwijzen wij u graag voor uitgebreide informatie over de steunmaatregelen en de voorwaarden naar de website van de Rijksoverheid.

___________________________________________________________________________________________________

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) - update 30 maart 2020    

De Tozo geldt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de Corona-crisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor de Tozo moet u als zelfstandige bedrijfsmatig actief zijn geweest, waaronder ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, voordat deze regeling is aangekondigd, dus voor 17 maart 2020. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor de Tozo.

__________________________________________________________________________________________________

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren - update 30 maart 2020

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is 1 van de 9 noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De TOGS is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona.

___________________________________________________________________________________________________

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) - update 24 maart 2020

Eerder deze week presenteerde minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). Dit is een regeling die UWV gaat uitvoeren om werkgevers te ondersteunen die door de coronavirus financieel worden getroffen.

U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. Omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Meer informatie over de NOW vindt u hier.

In dit webinar van de AWVN krijgt u uitleg over de NOW. Meer informatie van de AWVN vindt u hier.

Veelgestelde vragen (FAQ) UWV
Veelgestelde vragen (FAQ) SZW

____________________________________________________________________________________________________

Toolbox Corona en Banenafspraak (Op naar de 100.000 banen)

Om inclusieve werkgevers te ondersteunen is er nu een Toolbox Corona en Banenafspraak. De Toolbox is specifiek gericht op werkgevers met medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak. Hier vindt u informatie over relevante wet- en regelgeving, maar ook over de omgang en begeleiding op en buiten de werkvloer. Meer informatie over de regelingen en noodmaatregelingen vindt u hier.

____________________________________________________________________________________________________

Hulplijnen in de regio Midden-Gelderland - update 24 maart 2020

De negen partnergemeenten van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland bieden ook informatie aan over de financiele gevolgen voor ondernemers in hun eigen gemeenten. Klik op uw gemeente voor de betreffende informatie.

______________________________________________________________________________________________________

Veilig en gezond werken tijdens de coronacrisis

Heeft u als werkgever vragen over de coronacrisis met betrekking tot veilig en gezond werken voor uw medewerkers en uzelf? Verschillende Arbodiensten informeren werkgevers over de consequenties van het coronavirus met betrekking tot veilig en gezond werken. ArboNed geeft u handige tips. Bij onder andere de helpdesk ArboTechniek kunt u terecht met vragen als u werkgever bent in de technische- installatie en isolatiebranche.

______________________________________________________________________________________________________

Vragen en contact met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland

Heeft u vragen of advies nodig? Bel gerust met één van onze accountmanagers tijdens kantooruren: 026-7029600 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan werken de medewerkers van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland thuis.

Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd!

- Terug naar Home -