Van verjaardagsvisite naar een reguliere baan - Werkgeversservicepunt | WSP

Sun HannaHajjar headerPer 1 februari jl. is Hanna Hajjar, statushouder, aan de slag gegaan als betaalde kracht bij SUN Roestvaststaal en wordt geschoold in de opleiding CNC draaien/Frezen bij CS metaal. Tijdens een verjaardag sprak Willie Verberck, directeur van SUN Roestvaststaal, iemand van Vluchtelingen werk. Deze gaf aan een Syrische statushouder te kennen die goed kan draaien en frezen. Er werd snel een kennismakingsafspraak gemaakt met Hanna en van het één kwam het ander. Een proefplaatsing van 3 maanden krijgt nu een vervolg met een 1 jaarcontract, aangeboden met een cao-loon.

Sun Roesvaststaal is een mooi constructie metaal bedrijf met een klein beetje verspaningstechniek, draaien, vrezen, kotteren e.d. Eigenaar Willie Verberck legt daarom contact met een collega , Cor Sas eigenaar van CS Metaalbewerking BV, een bedrijf gespecialiseerd in het CNC draaien en frezen.
Cor neemt Hanna onder zijn hoede en begeleidt hem zodat hij de Nederlandse maatstaven van het vak bijleert. Daarnaast is er contact gelegd met Saskia van Ende, werkbegeleider gemeente Arnhem en Roland Baauw van het Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland. Samen zetten ze een begeleidingstraject uit wat ertoe heeft geleid dat Hanna nu als betaalde kracht in dienst is bij SUN gedetacheerd en in opleiding is als CNC Draaien/Frezen bij CS Metaalbewerking.

Sun HannaHajjar ondertekening

“Als werkgevers de unieke talenten van de statushouders herkennen zijn ze zeker bereid om die mensen een kans te geven” meent Willie Verberck. De doelstelling van inburgering is uiteindelijk een zelfstandig bestaan op te bouwen waarin de vluchteling/statushouder zich onafhankelijk van de overheid in zijn levensbehoefte kan voorzien.
Gemeenten en het Werkgevers Service punten ondersteunen bij het vorm geven van een traject, waarbij stimuleringsmaatregelen worden ingezet om statushouders naar een duurzame baan te begeleiden.

Sun HannaHajjar groep

De overheid heeft geld vrijgemaakt om mensen succesvol naar werk te begeleiden. Er zijn vele stimuleringsmaatregelingen mogelijk. Uiteraard is dat altijd maatwerk. We gaan dus graag met u in gesprek om te kijken wat er nodig is om een statushouder succesvol te laten werken. Er wordt natuurlijk al volop gewerkt aan de Nederlandse taal zodat communicatie steeds makkelijker verloopt.

De gemeente Arnhem in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt houden zich met het deze doelgroep bezig. Werkgevers kunnen met beide partijen contact opnemen.Saskia van der Ende (Gemeente Arnhem) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland)

- Terug naar Home -