Doen waar je hart ligt - Werkgeversservicepunt | WSP

Contrac Esmee KimDat is wat Esmee Stronks nu na haar stage ook echt mag doen in haar baan als klassenassistent in groep 3B van de Daltonschool Confetti in Arnhem. In het schooljaar 2016/2017 kwam Esmee als stagiaire bij juf Kim Nijenhuis in groep 1/2 bij de kleuters en is eigenlijk nooit meer weggegaan. In dit nieuwe schooljaar 2017/2018 is ze officieel de klassenassistent van groep 3 geworden. Daarom werd er officieel stil gestaan bij het zetten van de handtekening onder het arbeidscontract met bloemen en iets lekkers bij de koffie. Blij met grote stralende lach op het gezicht en met een trotse vader naast haar zette Esmee officieel haar handtekening onder haar eerste arbeidscontract.

Contract ondertekenen Esmee web1

Naast Sylvia Veltmaat van DeBasisFluvius, waaronder Confetti valt, was ook Hugo Jansen erbij namens Presikhaaf bedrijven. Esmee wordt via ‘Aan de slag personeelsdiensten’ onderdeel van Presikhaaf Bedrijven gedetacheerd.  Samen met Esmee zetten zij hun handtekeningen onder het contract om het officieel te maken.

Esmee heeft bij de VSO school Mariëndael gevolgd. Vanaf het moment dat ze stage ging lopen op het Confetti werd het snel duidelijk dat ze zich als een vis in het water voelt op deze school. Ze helpt de kinderen met wat ze moeilijk vinden en stelt ze op hun gemak als ze iets een beetje eng vinden. Esmee assisteert juf Kim bijvoorbeeld met het klaarzetten van spullen voor de lessen, kinderen helpen bij het maken van de opdrachten en met het nakijken daarvan, hoewel ze dat laatste iets minder leuk vind geeft ze toe.

‘En de kinderen zijn dol op Esmee’ vertelt juf Kim. Menig collega zou graag Esmee als klassenassistent in de klas willen hebben maar ze hoort echt bij onze klas. Veel kinderen kennen haar al vanaf groep 1/2 en dat schept een band. Samen met jobcoach Astrid Loeff van Presikhaaf Bedrijven zorgt zij voor de begeleiding van Esmee zo dat ze zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en lekker haar werk kan doen.

Contract ondertekenen Esmee web

Samen met Cindy Frieswijk van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland heeft Jos Tiel Groenestege zich er hard voor gemaakt dat Esmee als klassenassistent aan de slag kan bij het Confetti. DeBasisFluvius, stichting voor primair onderwijs, waar het Confetti toe behoort, streeft erna dat in 2024 5% van alle medewerkers bestaat uit medewerkers met een arbeidsbeperking. Esmee is de eerste klassenassistent en de kans is heel groot dat er nog meer gaan volgende de komende jaren.

De school
Daltonschool Confetti in Arnhem telt op dit moment ca. 300 kinderen. Ze bereiken hun doelstellingen van goed onderwijs middels Daltononderwijs. De school ligt in de wijk Schuytgraaf en is gehuisvest in het splinternieuwe MFC Omnibus. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Op Confetti zetten leerlingen hun eerste stappen op weg naar volwassenheid. Onze maatschappij vraagt van mensen dat zij kunnen ontwerpen, plannen en vooruitzien. Confetti levert hieraan een belangrijke bijdrage. 

- Terug naar Home -