Praktijkverhalen - Werkgeversservicepunt | WSP

Contrac Esmee KimDat is wat Esmee Stronks nu na haar stage ook echt mag doen in haar baan als klassenassistent in groep 3B van de Daltonschool Confetti in Arnhem. In het schooljaar 2016/2017 kwam Esmee als stagiaire bij juf Kim Nijenhuis in groep 1/2 bij de kleuters en is eigenlijk nooit meer weggegaan. In dit nieuwe schooljaar 2017/2018 is ze officieel de klassenassistent van groep 3 geworden. Daarom werd er officieel stil gestaan bij het zetten van de handtekening onder het arbeidscontract met bloemen en iets lekkers bij de koffie. Blij met grote stralende lach op het gezicht en met een trotse vader naast haar zette Esmee officieel haar handtekening onder haar eerste arbeidscontract.

TrudieHendriksLingewaard webSinds begin dit jaar is Trudie Hendriks werkzaam bij de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Lingewaard als administratief medewerker en ze is er helemaal op haar plek. ‘Het voelt hier echt als een warm bad’. Het werk past bij de kwaliteiten van Trudie, maar ook de werkomgeving en het team maken dat de gemeente Lingewaard ervoor zorgt dat het een fijne werkplek voor haar is. De kleinschaligheid bevalt haar erg goed. Trudie: ‘Ik vond het heel fijn dat ik rustig kon opstarten en ik goede ondersteuning kreeg. Inmiddels ben ik helemaal ingewerkt en heb ik ook nog een training gevolgd om me te specialiseren in de Participatiewet'.

PeterBollen RafaellaBudel DoesburgOok van gemeenten wordt verwacht een concrete invulling te geven aan de Banenafspraak van de Participatiewet. In de gemeente Doesburg geven ze daar sinds kort invulling aan door het in dienst nemen van Rafaella Budel als assistent medewerker ondersteuning werkconsulenten bij de backoffice van de afdeling SPAC (Samenleving, Processen, Administratie en Control) van de gemeente. Na een proefperiode van 2 maanden heeft ze onlangs onder het toeziend oog van wethouder Peter Bollen haar contract ondertekend. Het is een jaarcontract met de intentie tot één jaar verlenging. Wethouder Peter Bollen: ‘Behalve dat we met Rafaella Budel een goede werkkracht hebben binnengehaald, heeft de gemeente hiermee een stap in de goede richting gezet richting haar taakstelling vanuit het sociaal akkoord.’

Sun HannaHajjar headerPer 1 februari jl. is Hanna Hajjar, statushouder, aan de slag gegaan als betaalde kracht bij SUN Roestvaststaal en wordt geschoold in de opleiding CNC draaien/Frezen bij CS metaal. Tijdens een verjaardag sprak Willie Verberck, directeur van SUN Roestvaststaal, iemand van Vluchtelingen werk. Deze gaf aan een Syrische statushouder te kennen die goed kan draaien en frezen. Er werd snel een kennismakingsafspraak gemaakt met Hanna en van het één kwam het ander. Een proefplaatsing van 3 maanden krijgt nu een vervolg met een 1 jaarcontract, aangeboden met een cao-loon.

In mei van dit jaar was er een succesvolle samenwerking met Sauna & Beauty Velp. Na een proefplaatsing is er een kandidaat gestart met een halfjaar contract in de keuken/bediening. Na dit ‘warme’ contact werden wij wederom benaderd door de werkgevers Tony en Robby. Nu met voor de nieuw te openen lunchroom in Velp:  La Maison du Velp.

- Terug naar Home -