Informatie Coronavirus

De economische en maatschappelijke gevolgen van het Coronavirus zijn voor iedereen voelbaar, ook voor werkgevers. Daarom heeft het kabinet nieuwe steunmaatregelen afgekondigd. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) gaat werkgevers ondersteunen die door de coronacrisis financieel worden getroffen. U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Klik hier voor een overzicht van links naar actuele informatie die voor u als werkgever relevant is.

Nieuws voor werkgevers over de NOW update 24 maart 2020 - Werkgeversservicepunt | WSP

Eerder deze week presenteerde minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). Dit is een regeling die UWV gaat uitvoeren om werkgevers te ondersteunen die door de coronavirus financieel worden getroffen.

U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. Omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Meer informatie over de NOW vindt u hier.

In dit webinar van de AWVN krijgt u uitleg over de NOW. Meer informatie van de AWVN vindt u hier.

Veelgestelde vragen (FAQ) UWV

Veelgestelde vragen (FAQ) SZW 

Hulplijnen in de regio Midden-Gelderland
De negen partnergemeenten van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland bieden ook informatie aan over de financiele gevolgen voor ondernemers in hun eigen gemeenten. Klik op uw gemeente voor de betreffende informatie.

Veilig en gezond werken tijdens de coronacrisis
Heeft u als werkgever vragen over de coronacrisis met betrekking tot veilig en gezond werken voor uw medewerkers en uzelf? Verschillende Arbodiensten informeren werkgevers over de consequenties van het coronavirus met betrekking tot veilig en gezond werken. ArboNed geeft u handige tips. Bij onder andere de helpdesk ArboTechniek kunt u terecht met vragen als u werkgever bent in de technische- installatie en isolatiebranche.

Vragen en contact
Heeft u vragen of advies nodig? Bel gerust met één van onze accountmanagers tijdens kantooruren: 026-7029600 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan werken de medewerkers van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland thuis.

Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd!

 

- Terug naar Home -