Succesvol voorschakeltraject naar betaald werk - Werkgeversservicepunt | WSP


Soms heb je, als je lang werkloos bent, een kans nodig op de arbeidsmarkt.Dat was ook het geval bij Edgar. Edgar was jarenlang vrachtwagenschauffeur, maar door een samenloop van omstandigheden kwam Edgar in de bijstand terecht. Tijdens zijn zoektocht naar werk kwam Edgar helaas steeds voor een dichte deur te staan, mede door het gat in zijn curriculum vitae. Als ervaren vrachtwagenchauffeur zou het toch moeten lukken om een baan te vinden. Het enige watEdgar nodig had, was een verlenging van code 95. 'U past niet in het profiel, was de reden van afwijzing die hij vaak te horen kreeg. Als man van weinig woorden, was het voor Edgar lastig zichzelf te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Edgar kwam in een sleur terecht, zonder arbeidsritme.

Arbeidskansen vergroten

Samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland werd er voor Edgar gezocht naar andere mogelijkheden die zouden kunnen helpen bij het vinden van een baan. Om zijn arbeidskansen te vergroten, startte Edgar als logistiek medewerker bij 2Switch via SSI Schäfer Academy. Dit traject is een samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt, de gemeente Arnhem en 2Switch en is opgezet naar aanleiding van een SROI-invulling van SSI Scäfer.

Voorschakeltraject naar betaald werk

SSI Schäfer Academy is een kort voorschakeltraject om mensen die te lang werkloos zijn, de afstand naar werk te groot vinden, zichzelf willen oriënteren op arbeidskansen of van beroep willen veranderen, een kans om zichzelf snel te ontwikkelen en door te stromen naar betaald werk. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ontwikkeling van competenties en werknemersvaardigheden met behoud van uitkering. Deze persoonlijke ontwikkeling opent nieuwe deuren voor werkzoekenden.   

Edgar aan het werk

Het voorschakeltraject heeft ook voor Edgar gebracht wat hij nodig had: een arbeidsritme, recente werkervaring en een goede referentie vanuit 2Switch. Inmiddels is Edgar via het Werkgeversservicepunt gestart bij Suez als belader, waar hij na verlenging van code 95 verder gaat als belader én vrachtwagenchauffeur. Edgar is blij dat hij weer aan het werk is, geld verdient en weer onder de mensen is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Terug naar Home -