Makro Duiven uitgeroepen tot beste inclusieve werkgever Gelderland - Werkgeversservicepunt | WSP

Afgelopen donderdag vond in de Koepelkerk in Arnhem de ‘dag van de 1000 voorbeelden’ plaats. Deze nationale manifestatie van 1000 ondernemers die de ’Banenafspraak’ omarmen werd in onze regio georganiseerd door de stichting Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland, Scalabor en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. 
 
Tijdens de bijeenkomst, met Wim Ludeke (IWMG) als gastheer, sprak Annet de Lange (HAN) over inclusief HRM. Ook wethouder Ronald Haverkamp van Rheden en Martien Louwers van Arnhem deelden hun visie over inclusief werkgeverschap.
 
De Makro in Duiven werd met veel lof uitgeroepen tot beste inclusieve werkgever van Gelderland, voor de manier waarop zij kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere ondernemers. "Mijn dochter kreeg een herseninfarct toen ze zes was”, vertelt afdelingsmanager Wout Tiedink. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het is om dan later als jongere aan het werk te komen. Die ervaring heeft hem een fijne antenne ge-geven om talenten te herkennen en banen daarop aan te passen. Het heeft hem ook tot ambassa-deur gemaakt van ‘inclusief werkgeven’ bij de Makro. Tiedink werkt daarbij samen met ‘Harries’, spe-ciaal opgeleide collega’s die de nieuwe werknemers intensief begeleiden. Bij de Makro in Duiven zijn dat Heleen Peters en Pascal Groenewoud.
 
Op 27 juni is er een vervolg-bijeenkomst voor werkgevers die meer willen weten over inclusief werkgeven of die andere ondernemers willen inspireren. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

- Terug naar Home -