INSPIRATIESESSIE Werken zonder te beperken (onderwijs) 6-6 - Werkgeversservicepunt | WSP

Een beter perspectief op een reguliere baan voor mensen met een arbeidsbeperking en zoveel mogelijk mensen die meedoen in de samenleving. In september 2017 heeft het kabinet besloten het quotum voor de banenafspraak voor de sector overheid en onderwijs te activeren. Het wettelijk quotum voor de banenafspraak voor het jaar 2018 is vastgesteld op 1,93%. Dit betekent dat 1,93% van de verloonde uren van de organisatie in 2018 moet bestaan uit banen voor mensen uit met een arbeidsbeperking, de doelgroep voor de banenafspraak.

Daarom organiseert het WSP een Inspiratiesessie op 6 juni die speciaal is bedoeld voor werkgevers in het onderwijs en hoe invulling te kunnen geven aan de banenafspraak binnen hun organisatie.

Wij zijn hét servicepunt voor werkgevers met personeelsvragen. Wij kunnen u kosteloos helpen bij de invulling van vacatures en u adviseren over sociaal ondernemen. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk.

PROGRAMMA (programma onder voorbehoud):

15.00 uur 
Ontvangst en inleiding: De wet Banenafspraak voor het onderwijs en de rol van Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP) door Cindy Frieswijk en Marco Graat, accountmanagers Functiecreatie.

15.30 uur
Lezing door Tinka van Vuuren, over de inzet van mensen met een arbeidsbeperking in het onderwijs.
Zij adviseert werkgevers over personeelsbeleid in de Overheids- en Onderwijssector. Zij houdt zich bezig met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, human resources management, employabilitybeleid, leeftijdsbeleid, arbeidsplaatsonzekerheid en flexibilisering ziekteverzuimbeleid en bedrijfsbeleid inzake re-integratie van mensen met een arbeidshandicap.

Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement/Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult. 

16.10 uur
Aanpak in de praktijk. Frans van Beugen en Bart Kappers (Click) gaan een schets geven van de aanpak die zij hanteren bij het zoeken, plaatsen en begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking in de onderwijssector.

16.35 uur
De praktijk, een diversiteits-inkijk bij een onderwijsinstelling. 

17.00 uur 
Afsluiting met een netwerkborrel.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van 6-6, naam en organisatie.

 

 

- Terug naar Home -