Inclusief ondernemen steeds vanzelfsprekender onderdeel bedrijfsvoering - Werkgeversservicepunt | WSP

logo transparantExtra aandacht in Midden-Gelderland van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt 

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in de regio Midden-Gelderland. Het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking is onderdeel de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zet Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland daarom werkgevers die zich inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

Daarnaast is het delen van goede ervaringen een motivatie voor bedrijven die overwegen om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen en de ervaringen van bedrijven in Midden-Gelderland met betrekking tot het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn buitengewoon positief. Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Reden voor Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland om werkgevers deze week een bezoek te brengen om hen te bedanken voor hun inzet op sociaal ondernemen en een presentje te overhandigen.

Bosmaaien

BusforJobs HorEca 21112017 webBij Sportbedrijf Arnhem werken inmiddels drie medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij verrichten er onder andere onderhoudswerkzaamheden aan de sportvelden in de gemeente, zoals groenbeheer en bosmaaien.
Van een heel andere orde zijn de werkzaamheden bij Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom, een van de andere bedrijven die op 29 maart bezocht wordt. Hier verzorgen enkele mensen uit de doelgroep dagelijks het ontbijt en de lunch.

Dag van de 1000 Voorbeelden

Het belonen van sociaal ondernemen in de regio Midden-Gelderland maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van “Op naar de 100.000 banen” (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt.

De Banenafspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan 25.000 bij overheidswerkgevers en 100.000 bij werkgevers aan marktzijde. 

Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

 Op de foto: v.l.n.r. Billy Huisman (interim Hotel Manager Hotle Avergoor), Amber (ontbijt/lunch medewerker) en Astrid Sloot (accountmanager functiecreatei WSP-MG)

 

- Terug naar Home -