Ruim 80 HARRIE’s getraind dit jaar - Werkgeversservicepunt | WSP

6e Harrietraining uitgereikt klDit jaar zijn er ruim 80 werknemers opgeleid tot Harrie, een collega die een collega-werknemer met een arbeidsbeperking op de werkvloer ondersteunt en begeleidt. Op 7 december ontvingen deelnemers van de zesde en tevens laatste groep van dit jaar hun certificaten.
De vijftien deelnemers aan de zesde training komen van: Cycloon Post Arnhem, De Buutplek, Dreamdresses, Deepyacht, Gemeente Arnhem, HAN, Makro Duiven, Move-UP BV, Steentjes Veehouderij , Van der Valk Arnhem, UWV en Ziekenhuis Rijnstate.

 

 

6e Harrietraining uitgereikt

HARRIE training
De Harrie Helpt training is een tweedaagse training waarin de deelnemers worden opgeleid tot Harrie. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen. In deze training krijgen de deelnemers informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools aangereikt om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Zelf begeleiden is het uitgangspunt. Werkgevers die werknemers met een arbeidsbeperking zelf begeleiden, zonder externe coaching. Dat is de insteek van Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland. Wel krijgen de bedrijven een voucher voor een Harrie-training, gericht op het omgaan met mensen met een arbeidsbeperking. De Harrie Helpt training is officieel door het UWV erkend als voorwaarde voor interne jobcoaching.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer een naaste collega een werknemer met een arbeidsbeperking goed ondersteunt, de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk stijgt. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie© staat voor: hulpvaardig, alert, realistisch, rustig, instruerend en eerlijk.

Trainingen gaan door in 2018
De HARRIE-training wordt verzorgd door CNV Jongeren en aangeboden door het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland. Ook in 2018 worden de kosten voor de individuele training van werknemers (€450,- per deelnemer) vergoed. Geïnteresseerde werkgevers voor een HARRIE training voor hun medewerker kunnen contact opnemen met het Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland www.wsp-mg.nl

Meer informatie over de Harrietraining.

- Terug naar Home -