Nieuws - Werkgeversservicepunt | WSP

Op donderdag 19 maart 2020 zetten wij onze inclusieve werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland in het zonnetje. Tijdens een feestelijke regiobijeenkomst in Arnhem bedanken wij werkgevers en ondernemers voor hun bevlogenheid en ambassadeurschap als het gaat om het aannemen en duurzaam plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezamenlijk willen wij op deze manier ook andere werkgevers inspireren dit voorbeeld te volgen.

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een landelijk evenement op initiatief van 'Op naar de 100.000 banen' van VNO-NCW.

Graag nodigen wij inclusieve werkgevers van harte uit zich aan te melden voor deze dag. U kunt zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.

UitnodigingA4 dagvan1000voorbeelden 140220

 

 

 

 Soms heb je, als je lang werkloos bent, een kans nodig op de arbeidsmarkt.Dat was ook het geval bij Edgar. Edgar was jarenlang vrachtwagenschauffeur, maar door een samenloop van omstandigheden kwam Edgar in de bijstand terecht. Tijdens zijn zoektocht naar werk kwam Edgar helaas steeds voor een dichte deur te staan, mede door het gat in zijn curriculum vitae. Als ervaren vrachtwagenchauffeur zou het toch moeten lukken om een baan te vinden. Het enige watEdgar nodig had, was een verlenging van code 95. 'U past niet in het profiel, was de reden van afwijzing die hij vaak te horen kreeg. Als man van weinig woorden, was het voor Edgar lastig zichzelf te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Edgar kwam in een sleur terecht, zonder arbeidsritme.

Arbeidskansen vergroten

Samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland werd er voor Edgar gezocht naar andere mogelijkheden die zouden kunnen helpen bij het vinden van een baan. Om zijn arbeidskansen te vergroten, startte Edgar als logistiek medewerker bij 2Switch via SSI Schäfer Academy. Dit traject is een samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt, de gemeente Arnhem en 2Switch en is opgezet naar aanleiding van een SROI-invulling van SSI Scäfer.

Voorschakeltraject naar betaald werk

SSI Schäfer Academy is een kort voorschakeltraject om mensen die te lang werkloos zijn, de afstand naar werk te groot vinden, zichzelf willen oriënteren op arbeidskansen of van beroep willen veranderen, een kans om zichzelf snel te ontwikkelen en door te stromen naar betaald werk. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ontwikkeling van competenties en werknemersvaardigheden met behoud van uitkering. Deze persoonlijke ontwikkeling opent nieuwe deuren voor werkzoekenden.   

Edgar aan het werk

Het voorschakeltraject heeft ook voor Edgar gebracht wat hij nodig had: een arbeidsritme, recente werkervaring en een goede referentie vanuit 2Switch. Inmiddels is Edgar via het Werkgeversservicepunt gestart bij Suez als belader, waar hij na verlenging van code 95 verder gaat als belader én vrachtwagenchauffeur. Edgar is blij dat hij weer aan het werk is, geld verdient en weer onder de mensen is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de tweede keer houdt het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland een Parttime-/ Stapelbanenbeurs. De bijeenkomst van vrijdag 31 januari 2020 is bedoeld voor werkzoekenden die een extra baan zoeken naast hun huidige partime baan, Ook mensen die nog geen baan hebben, maar de stap naar fulltime werk te groot vinden, zijn van harte welkom. Dertien werkgevers uit uiteenlopende branches zijn aanwezig op het Werkplein Arnhem. Zij bieden vacatures aan en plannen sollicitatiesgesprekken met bezoekers.

De Parttime-/Stapelbanenbeurs vindt plaats van 12.30 - 15.30uur, Werkplein, Boulevard Heuvelink 4, Arnhem. Vooraf aanmelden met cv kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vragen kandidaten minimaal 10 geprinte cv's en een ID mee te nemen.

 

Vandaag, op de Dag van de Inclusieve Arbeidsmarkt, presenteren we met trots het Inclusief Magazine. Een magazine van arbeidsmarktregio Midden-Gelderland met vele mooie voorbeelden van inclusief ondernemen. Maak kennis met ambassadeurs, bevlogen werkgevers en betrokken medewerkers die hun verhaal vertellen. Naast achtergronden en wetenschappelijke inzichten ook veel praktische informatie over hoe inclusief ondernemen werkt. Want inclusief ondernemen biedt vele voordelen, voor medewerkers én werkgevers. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. We zijn trots op de samenwerking tussen Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Scalabor, UWV, 100.000 banen en Stichting Inclusief Midden-Gelderland, allemaal organisaties die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Samen op weg naar een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet!

Lees hier het Magazine:

Voorblad Magazine Inclusief

 

 

 

 

Op maandag 20 januari bracht staatssecretaris Tamara van Ark (sociale zaken en werkgelegenheid) een werkbezoek aan de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Zij was te gast bij Intratuin Arnhem.
De staatssecretaris kwam op eigen verzoek naar de regio om zich te voeden met voorbeelden uit de praktijk en om te zien wat landelijk beleid in de praktijk betekent. Tijdens een rondleiding door Intratuin werd Van Ark geïnformeerd over diverse actuele onderwerpen en projecten uit de arbeidsmarktregio. Tevens kreeg zij de nieuwe regiocampagne 'Samen voor een Baan' aangeboden. Na afloop toonde van Ark zich onder indruk: “Ik zie dat het in deze regio heel goed lukt om samen te werken, dat blijkt ook uit de cijfers. De regio loopt voor in de uitvoering van de Banenafspraak. Alle betrokken partijen hebben heel scherp voor ogen wie de mensen zijn waar ze het voor doen. En die aandacht is waar het om gaat.”

Van Ark werd ontvangen door Marcel Hielkema (bestuurder Scalabor), Martien Louwers (wethouder gemeente Arnhem en tevens voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf) en Ronald Haverkamp (wethouder gemeente Rheden en voorzitter van het Regionaal Portefeuillehoudersoverleg). Vervolgens ging zij in gesprek met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Rijn IJssel, Scalabor en De Onderwijsspecialisten.

Verbeteren arbeidsbemiddeling

Met Angèle Welting, directeur van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, sprak Van Ark over de gestructureerde wijze waarop de regio zichzelf blijft verbeteren bij de bemiddeling van werkzoekenden. 

Combinatiefunctionarissen als brug tussen school en werk
De Onderwijsspecialisten presenteerden de combinatiefunctionarissen. Deze functionarissen begeleiden jongeren naar een toekomstige werkplek. De combinatiefunctionaris zorgt er samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, de gemeente Arnhem en de werkgever voor dat de overgang van onderwijs naar een duurzame werkplek soepel verloopt.

Branchegerichte ontwikkeltrajecten
Werkgevers uit de zorgsector en de schoonmaak presenteerden de branchetrajecten die zij samen met Rijn IJssel en Scalabor gestart zijn. Deze trajecten bieden een opleiding en een baangarantie bij gebleken geschiktheid. Uniek aan deze aanpak is dat de sector gezamenlijk 110 banen garandeert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wet arbeidsmarkt in balans helpt niet iedereen
Tevens vroeg de regio aandacht voor de mogelijke negatieve effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans op werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Door de nieuwe wet staat detacheren onder druk. In de praktijk blijkt dat werkgevers daar bij deze doelgroep minder snel toe over gaan omdat zij nog risico's zien.

Samen voor een Baan
Als afsluiting was er de lancering van de nieuwe regio-brede campagne “Samen voor een Baan”. Hans Hupkes (FNV) overhandigde de campagne aan de staatssecretaris, die deze vol lof in ontvangst nam. De nieuwe campagne is bedoeld om nog meer fysieke ontmoetingen te creëren tussen werkgevers en werkzoekenden om daarmee matches tot stand te brengen die anders niet tot stand waren gekomen. De campagne zal de komende periode verder vorm krijgen.

Hornbach Duiven zoekt ‘helden’ tijdens speeddate

Arnhem - De nieuwste en grootste Hornbach-vestiging van Nederland opent in het voorjaar van 2020 haar deuren in Duiven. Om medewerkers te werven organiseren het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP-MG), RSD de Liemers en Hornbach de komende maanden speeddates. De eerstvolgende speeddate staat gepland op dinsdagmorgen 8 oktober in het gemeentehuis in Zevenaar.

Voor de nieuwe vestiging van Hornbach in Duiven worden 160 nieuwe medewerkers gezocht, of zoals de wervingscampagne van Hornbach heet: ‘Helden gezocht’. De accountmanagers van het WSP en de klantmanagers van RSD de Liemers werken nauw samen met de managers van HORNBACH en organiseren de komende maanden meerdere speeddates en Hornbachdagen. Uit de eerste speeddates die in juni en september zijn georganiseerd hebben veel geïnteresseerde kandidaten zich voorgesteld. Zij gingen één-op-één in gesprek met managers van HORNBACH en konden direct solliciteren. Inmiddels zijn meerdere kandidaten aangenomen.

Het succes van deze speeddates begint bij een goede voorselectie van kandidaten. Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in werken bij Hornbach moeten zich daarom vooraf aanmelden bij het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland.

Op 8 oktober a.s. is de volgende speeddate in het gemeentehuis van Zevenaar. De speeddate begint om 09.30 uur. Kandidaten kunnen alleen meedoen met de speeddate als ze zich vooraf hebben aangemeld op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De functies waarvoor personeel wordt gezocht zijn Verkoopmedewerker, Medewerker Logistiek en Caissière.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

- Terug naar Home -