Nieuws - Werkgeversservicepunt | WSP

Afgelopen donderdag vond in de Koepelkerk in Arnhem de ‘dag van de 1000 voorbeelden’ plaats. Deze nationale manifestatie van 1000 ondernemers die de ’Banenafspraak’ omarmen werd in onze regio georganiseerd door de stichting Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland, Scalabor en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. 
 
Tijdens de bijeenkomst, met Wim Ludeke (IWMG) als gastheer, sprak Annet de Lange (HAN) over inclusief HRM. Ook wethouder Ronald Haverkamp van Rheden en Martien Louwers van Arnhem deelden hun visie over inclusief werkgeverschap.
 
De Makro in Duiven werd met veel lof uitgeroepen tot beste inclusieve werkgever van Gelderland, voor de manier waarop zij kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere ondernemers. "Mijn dochter kreeg een herseninfarct toen ze zes was”, vertelt afdelingsmanager Wout Tiedink. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het is om dan later als jongere aan het werk te komen. Die ervaring heeft hem een fijne antenne ge-geven om talenten te herkennen en banen daarop aan te passen. Het heeft hem ook tot ambassa-deur gemaakt van ‘inclusief werkgeven’ bij de Makro. Tiedink werkt daarbij samen met ‘Harries’, spe-ciaal opgeleide collega’s die de nieuwe werknemers intensief begeleiden. Bij de Makro in Duiven zijn dat Heleen Peters en Pascal Groenewoud.
 
Op 27 juni is er een vervolg-bijeenkomst voor werkgevers die meer willen weten over inclusief werkgeven of die andere ondernemers willen inspireren. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Op 14 maart 2019 openden enthousiaste werkgevers in onze regio hun deuren voor derdejaarsleerlingen van het Candea College in Duiven. In het kader van beroepsoriëntatie bezochten 120 leerlingen vmbo-kader en basis beroeps bezochten werkgevers in hun specialisme.

6e8bf445 71fd 4f3a bcfe 05e899a51804 13434110 c28b 4970 afab ae9a0bebbb70 1005d11e 8c5e 4bcc b3d4 2ce7072ae9b6

 
Leerlingen Zorg en Welzijn bezochten Liemerije en Driestroom Waspartners. Voor de uniforme beroepen werden de Brandweer (VGGM) en G4S bezocht. Van der Valk en Makro in Duiven werden bezocht door leerlingen Horeca en Detailhandel. En de leerlingen in de technische branche gingen met de bus naar De Kinkelder en Installatieschool Iwar.
 
Op een leuke en ongedwongen manier hebben de leerlingen kennis gemaakt met uiteenlopende beroepen. Naast een introductie en een rondleiding over de werkvloer, spraken zij ook met medewerkers en management.

 

logo transparantExtra aandacht in Midden-Gelderland van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt 

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in de regio Midden-Gelderland. Het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking is onderdeel de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zet Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland daarom werkgevers die zich inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

Op 25 juli 2017 verschijnen de rapportages banenafspraak die de stand van zaken weergeven van eind eerste kwartaal 2017. De netto ontwikkeling in het aantal banen, in de definitie van de banenafspraak, is 15.719 extra banen via een regulier dienstverband en 8.887 extra banen via een uitzendcontract of detachering ten opzichte van de nulmeting eind december 2012.

6e Harrietraining uitgereikt klDit jaar zijn er ruim 80 werknemers opgeleid tot Harrie, een collega die een collega-werknemer met een arbeidsbeperking op de werkvloer ondersteunt en begeleidt. Op 7 december ontvingen deelnemers van de zesde en tevens laatste groep van dit jaar hun certificaten.
De vijftien deelnemers aan de zesde training komen van: Cycloon Post Arnhem, De Buutplek, Dreamdresses, Deepyacht, Gemeente Arnhem, HAN, Makro Duiven, Move-UP BV, Steentjes Veehouderij , Van der Valk Arnhem, UWV en Ziekenhuis Rijnstate.

Het aantal lopende WW-uitkeringen in Gelderland daalt in juni verder. Ooklaagopgeleiden profiteren van het economisch herstel. De WW-uitkeringen aan laagopgeleiden nemen sterker af dan bij overige opleidingsniveaus. Er zijn echter wel grote verschillen tussen beroepen wat betreft de kans op werk. In juni 2017 verstrekte UWV 42.658 WW-uitkeringen in Gelderland. Ten opzichte van mei is dit een afname van 4,1% (-1.828 uitkeringen).

- Terug naar Home -