Nieuws - Werkgeversservicepunt | WSP

Helden gezocht! De wervingscampagne voor de nieuwe HORNBACH vestiging in Duiven levert succesvolle speeddates op. De nieuwste en grootste Hornbach-vestiging van Nederland opent in het voorjaar van 2020 haar deuren in Duiven. Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en Hornbach hebben de handen daarom ineen geslagen en organiseren de komende maanden speeddates en Hornbachdagen voor het werven van personeel. De eerste speeddates hebben inmiddels plaatsgevonden op het Werkplein in Arnhem met goede resultaten: de eerste 39 medewerkers zijn aangenomen.

Voor de nieuwe vestiging van Hornbach in Duiven worden 160 nieuwe medewerkers gezocht, of zoals de wervingscampagne van Hornbach heet: ‘Helden gezocht’. De accountmanagers van het WSP werken nauw samen met de managers van HORNBACH en organiseren de komende maanden meerdere speeddates en Hornbachdagen. De eerste speeddate op 13 juni jl. trok ruim 60 geïnteresseerde kandidaten. Zij gingen één-op-één in gesprek met managers van HORNBACH en konden direct solliciteren. Inmiddels zijn 39 kandidaten aangenomen, waaronder een kandidaat van 63 jaar.

Volgens accountmanager Janny Prent is HORNBACH onder de indruk van het niveau van de kandidaten. Het succes van de speeddates ligt volgens haar in de goede voorselectie van kandidaten en het voortraject. Tijdens het voortraject staat het Werkgeversservicepunt voortdurend in nauw contact met haar ketenpartners, de gemeenten en het UWV. Dit zorgt voor kandidaten met de best passende competenties.

PHOTO 2019 06 20 12 59 37

Op 5 september a.s. is de volgende speeddate op het Werkplein in Arnhem. De functies waarvoor personeel wordt gezocht zijn Verkoopmedewerker, Medewerker Logistiek en Caissière. Heeft u kandidaten of wilt u zelf werken bij HORNBACH? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janny Prent, Accountmanager Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, via telnr. 026-7029622

 

Voorschakeltraject SSI Schäfer Academy helpt kandidaten aan een betaalde baan

Vanuit een SROI-aanbesteding heeft SSI Schäfer via Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland de samenwerking gezocht met 2Switch. Vanuit deze samenwerking is het voorschakeltraject SSI Schäfer Academy ontstaan, met Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland als projectbegeleider. In dit maatwerk-traject worden kandidaten door 2Switch begeleidt in hun ontwikkeling. Het doel is om kandidaten competentiegerichte vak- en werknemersvaardigheden te helpen ontwikkelen, zodat de afstand tot de arbeidsmarkt en het uitstromen naar een betaalde baan overbrugbaar wordt.

Vanuit het voorschakeltraject, waarvoor kandidaten een deelnamecertificaat en een referentie ontvangen, bemiddelt Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland kandidaten verder naar een passende cursus/opleiding of een betaalde baan. Het streven is om binnen drie maanden uit te stromen naar een betaalde functie, zoals magazijnmedewerker, logistiek medewerker, medewerker klanten contact centrum, fietsenmaker, medewerker groenvoorzieningen of allround winkelmedewerker. De cursussen die worden aangeboden zijn o.a. VCA basis, Veilig werken met een bosmaaier en motorzaag, Veiligheidscertificaat, Heftruckcertificaat of een basiscursus Office.

 

 

Afgelopen donderdag vond in de Koepelkerk in Arnhem de ‘dag van de 1000 voorbeelden’ plaats. Deze nationale manifestatie van 1000 ondernemers die de ’Banenafspraak’ omarmen werd in onze regio georganiseerd door de stichting Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland, Scalabor en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. 
 
Tijdens de bijeenkomst, met Wim Ludeke (IWMG) als gastheer, sprak Annet de Lange (HAN) over inclusief HRM. Ook wethouder Ronald Haverkamp van Rheden en Martien Louwers van Arnhem deelden hun visie over inclusief werkgeverschap.
 
De Makro in Duiven werd met veel lof uitgeroepen tot beste inclusieve werkgever van Gelderland, voor de manier waarop zij kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere ondernemers. "Mijn dochter kreeg een herseninfarct toen ze zes was”, vertelt afdelingsmanager Wout Tiedink. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het is om dan later als jongere aan het werk te komen. Die ervaring heeft hem een fijne antenne ge-geven om talenten te herkennen en banen daarop aan te passen. Het heeft hem ook tot ambassa-deur gemaakt van ‘inclusief werkgeven’ bij de Makro. Tiedink werkt daarbij samen met ‘Harries’, spe-ciaal opgeleide collega’s die de nieuwe werknemers intensief begeleiden. Bij de Makro in Duiven zijn dat Heleen Peters en Pascal Groenewoud.
 
Op 27 juni is er een vervolg-bijeenkomst voor werkgevers die meer willen weten over inclusief werkgeven of die andere ondernemers willen inspireren. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Op donderdag 20 juni organiseren we de volgende bijeenkomst voor de Inclusief Werkgevers Midden-Gelderland. Hier brengen we periodiek, samen met onder andere Scalabor en de gemeenten, werkgevers bij elkaar om kennis te delen over het onderwerp inclusief ondernemen. Het thema van deze bijeenkomst is 'Inclusief ondernemen doe je samen'. De bijeenkomst vindt plaats bij Alliander in Duiven. Aanmelden kan hier

 Uitnodiging 20 juni

 

Ontmoet statushouders tijdens het Talent-event op 10 mei

pexels photo 1282268

In de regio Midden-Gelderland wonen een groot aantal statushouders die in hun thuisland hoogopgeleid zijn. Hierbij kunt u denken aan mensen met een technische- of zorgachtergrond. Deze statushouders zijn al enkele jaren in ons land, hebben de Nederlandse taal geleerd, hun inburgering gehaald en zijn klaar voor de volgende stap, richting werk. Daarom organiseren wij een Talent event om deze statushouders in contact te brengen met werkgevers die werkkansen bieden, zodat de meegebrachte kennis en werkervaring ten volle benut kan worden. Vooral op onze krappe arbeidsmarkt! 

Programma:  

13:00 – 13:15:    Ontvangst

13:15 – 13.25:    Welkomstwoord

13:25 – 13:50:    Storytelling: best practice door werkgever en statushouder

13:50 – 14:00:    Korte uitleg Challenge Provincie Gelderland

14.00 – 14:45:    Diverse workshops en challenge Provincie Gelderland

14:45 – 15:00:    Pauze

15:00 – 15:45:    Banenmarkt

15:45 - 16:00:     Gezamenlijke afsluiting 

10 mei: bent u erbij?

Het Talent event vindt 10 mei plaats in het gemeentehuis van Arnhem van 13 uur tot 16 uur en is een samenwerking van UAF, Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, WSP Midden-Gelderland, WSP Rijk van Nijmegen en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Lijkt het u leuk en zinvol om mee te doen? Heeft u vacatures? Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Pascal Foorthuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telnr. 06-15353730

 

 

 

logo transparantExtra aandacht in Midden-Gelderland van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt 

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in de regio Midden-Gelderland. Het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking is onderdeel de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zet Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland daarom werkgevers die zich inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

- Terug naar Home -