Informatie Coronavirus

De economische en maatschappelijke gevolgen van het Coronavirus zijn voor iedereen voelbaar, ook voor werkgevers. Daarom heeft het kabinet nieuwe steunmaatregelen afgekondigd. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) gaat werkgevers ondersteunen die door de coronacrisis financieel worden getroffen. U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Klik hier voor een overzicht van links naar actuele informatie die voor u als werkgever relevant is.

Nieuws - Werkgeversservicepunt | WSP

Eerder deze week presenteerde minister Koolmees van SZW tijdens een persconferentie de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). Dit is een regeling die UWV gaat uitvoeren om werkgevers te ondersteunen die door de coronavirus financieel worden getroffen.

U kunt nu nog geen NOW-aanvraag indienen. De exacte datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. Omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Meer informatie over de NOW vindt u hier.

In dit webinar van de AWVN krijgt u uitleg over de NOW. Meer informatie van de AWVN vindt u hier.

Veelgestelde vragen (FAQ) UWV

Veelgestelde vragen (FAQ) SZW 

Hulplijnen in de regio Midden-Gelderland
De negen partnergemeenten van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland bieden ook informatie aan over de financiele gevolgen voor ondernemers in hun eigen gemeenten. Klik op uw gemeente voor de betreffende informatie.

Veilig en gezond werken tijdens de coronacrisis
Heeft u als werkgever vragen over de coronacrisis met betrekking tot veilig en gezond werken voor uw medewerkers en uzelf? Verschillende Arbodiensten informeren werkgevers over de consequenties van het coronavirus met betrekking tot veilig en gezond werken. ArboNed geeft u handige tips. Bij onder andere de helpdesk ArboTechniek kunt u terecht met vragen als u werkgever bent in de technische- installatie en isolatiebranche.

Vragen en contact
Heeft u vragen of advies nodig? Bel gerust met één van onze accountmanagers tijdens kantooruren: 026-7029600 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan werken de medewerkers van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland thuis.

Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onzekere tijd!

 

Het projectteam van de Dag van de 1000 Voorbeelden in Midden-Gelderland heeft vandaag besloten het evenement op 19 maart a.s. in Arnhem niet door te laten gaan i.v.m. het coronavirus. Er is zorgvuldig overleg geweest over de ontwikkelingen van het coronavirus en de consequenties hiervan op de Dag van de 1000 Voorbeelden. Wij hebben in onze regio de balans opgemaakt, kijkend naar de landelijke en regionale ontwikkelingen, en zijn tot de conclusie gekomen dat we het in de huidige situatie niet verantwoord vinden om de Dag van de 1000 Voorbeelden in Arnhem door te laten gaan.
Wij zullen het evenement verplaatsen naar een nader te bepalen datum in het najaar. Daarover zullen we u uiteraard tijdig berichten. Wij vinden het ontzettend jammer en hopen op uw begrip voor dit genomen besluit. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Projectteam Dag van de 1000 Voorbeelden Midden-Gelderland  

  Linkimage Samenvooreenbaan Dagvande1000voorbeelden

 

Op donderdag 19 maart 2020 zetten wij onze inclusieve werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland in het zonnetje. Tijdens een feestelijke regiobijeenkomst in Arnhem bedanken wij werkgevers en ondernemers voor hun bevlogenheid en ambassadeurschap als het gaat om het aannemen en duurzaam plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezamenlijk willen wij op deze manier ook andere werkgevers inspireren dit voorbeeld te volgen.

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een landelijk evenement op initiatief van 'Op naar de 100.000 banen' van VNO-NCW.

Graag nodigen wij inclusieve werkgevers van harte uit zich aan te melden voor deze dag. U kunt zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.

UitnodigingA4 dagvan1000voorbeelden 140220

 

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus gaat de Banenmarkt voor Schoonmaak- en Huishoudelijk medewerkers op vrijdag 27 maart 2020 niet door. Of en wanneer er een nieuwe Banenmarkt georganiseerd gaat worden weten wij op dit moment nog niet. Wij houden u daar uiteraard van op de hoogte via de online kanalen die u van ons gewend bent. Wij hopen op uw begrip. Mocht u naar aanleiding van dit besluit vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via ons algemene nummer 026-7029600 of via uw vaste contactpersoon.

Banenmarkt Schoonmaak Huishoudelijk medewerker 2020

Voor de tweede keer houdt het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland een Parttime-/ Stapelbanenbeurs. De bijeenkomst van vrijdag 31 januari 2020 is bedoeld voor werkzoekenden die een extra baan zoeken naast hun huidige partime baan, Ook mensen die nog geen baan hebben, maar de stap naar fulltime werk te groot vinden, zijn van harte welkom. Dertien werkgevers uit uiteenlopende branches zijn aanwezig op het Werkplein Arnhem. Zij bieden vacatures aan en plannen sollicitatiesgesprekken met bezoekers.

De Parttime-/Stapelbanenbeurs vindt plaats van 12.30 - 15.30uur, Werkplein, Boulevard Heuvelink 4, Arnhem. Vooraf aanmelden met cv kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vragen kandidaten minimaal 10 geprinte cv's en een ID mee te nemen.

 

 

Op maandag 20 januari bracht staatssecretaris Tamara van Ark (sociale zaken en werkgelegenheid) een werkbezoek aan de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Zij was te gast bij Intratuin Arnhem.
De staatssecretaris kwam op eigen verzoek naar de regio om zich te voeden met voorbeelden uit de praktijk en om te zien wat landelijk beleid in de praktijk betekent. Tijdens een rondleiding door Intratuin werd Van Ark geïnformeerd over diverse actuele onderwerpen en projecten uit de arbeidsmarktregio. Tevens kreeg zij de nieuwe regiocampagne 'Samen voor een Baan' aangeboden. Na afloop toonde van Ark zich onder indruk: “Ik zie dat het in deze regio heel goed lukt om samen te werken, dat blijkt ook uit de cijfers. De regio loopt voor in de uitvoering van de Banenafspraak. Alle betrokken partijen hebben heel scherp voor ogen wie de mensen zijn waar ze het voor doen. En die aandacht is waar het om gaat.”

Van Ark werd ontvangen door Marcel Hielkema (bestuurder Scalabor), Martien Louwers (wethouder gemeente Arnhem en tevens voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf) en Ronald Haverkamp (wethouder gemeente Rheden en voorzitter van het Regionaal Portefeuillehoudersoverleg). Vervolgens ging zij in gesprek met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Rijn IJssel, Scalabor en De Onderwijsspecialisten.

Verbeteren arbeidsbemiddeling

Met Angèle Welting, directeur van het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, sprak Van Ark over de gestructureerde wijze waarop de regio zichzelf blijft verbeteren bij de bemiddeling van werkzoekenden.

Combinatiefunctionarissen als brug tussen school en werk
De Onderwijsspecialisten presenteerden de combinatiefunctionarissen. Deze functionarissen begeleiden jongeren naar een toekomstige werkplek. De combinatiefunctionaris zorgt er samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, de gemeente Arnhem en de werkgever voor dat de overgang van onderwijs naar een duurzame werkplek soepel verloopt.

Branchegerichte ontwikkeltrajecten
Werkgevers uit de zorgsector en de schoonmaak presenteerden de branchetrajecten die zij samen met Rijn IJssel en Scalabor gestart zijn. Deze trajecten bieden een opleiding en een baangarantie bij gebleken geschiktheid. Uniek aan deze aanpak is dat de sector gezamenlijk 110 banen garandeert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wet arbeidsmarkt in balans helpt niet iedereen
Tevens vroeg de regio aandacht voor de mogelijke negatieve effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans op werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Door de nieuwe wet staat detacheren onder druk. In de praktijk blijkt dat werkgevers daar bij deze doelgroep minder snel toe over gaan omdat zij nog risico's zien.

Samen voor een Baan
Als afsluiting was er de lancering van de nieuwe regio-brede campagne “Samen voor een Baan”. Hans Hupkes (FNV) overhandigde de campagne aan de staatssecretaris, die deze vol lof in ontvangst nam. De nieuwe campagne is bedoeld om nog meer fysieke ontmoetingen te creëren tussen werkgevers en werkzoekenden om daarmee matches tot stand te brengen die anders niet tot stand waren gekomen. De campagne zal de komende periode verder vorm krijgen.

 

- Terug naar Home -