Nieuws - Werkgeversservicepunt | WSP


Soms heb je, als je lang werkloos bent, een kans nodig op de arbeidsmarkt.Dat was ook het geval bij Edgar. Edgar was jarenlang vrachtwagenschauffeur, maar door een samenloop van omstandigheden kwam Edgar in de bijstand terecht. Tijdens zijn zoektocht naar werk kwam Edgar helaas steeds voor een dichte deur te staan, mede door het gat in zijn curriculum vitae. Als ervaren vrachtwagenchauffeur zou het toch moeten lukken om een baan te vinden. Het enige watEdgar nodig had, was een verlenging van code 95. 'U past niet in het profiel, was de reden van afwijzing die hij vaak te horen kreeg. Als man van weinig woorden, was het voor Edgar lastig zichzelf te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Edgar kwam in een sleur terecht, zonder arbeidsritme.

Arbeidskansen vergroten

Samen met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland werd er voor Edgar gezocht naar andere mogelijkheden die zouden kunnen helpen bij het vinden van een baan. Om zijn arbeidskansen te vergroten, startte Edgar als logistiek medewerker bij 2Switch via SSI Schäfer Academy. Dit traject is een samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt, de gemeente Arnhem en 2Switch en is opgezet naar aanleiding van een SROI-invulling van SSI Scäfer.

Voorschakeltraject naar betaald werk

SSI Schäfer Academy is een kort voorschakeltraject om mensen die te lang werkloos zijn, de afstand naar werk te groot vinden, zichzelf willen oriënteren op arbeidskansen of van beroep willen veranderen, een kans om zichzelf snel te ontwikkelen en door te stromen naar betaald werk. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ontwikkeling van competenties en werknemersvaardigheden met behoud van uitkering. Deze persoonlijke ontwikkeling opent nieuwe deuren voor werkzoekenden.   

Edgar aan het werk

Het voorschakeltraject heeft ook voor Edgar gebracht wat hij nodig had: een arbeidsritme, recente werkervaring en een goede referentie vanuit 2Switch. Inmiddels is Edgar via het Werkgeversservicepunt gestart bij Suez als belader, waar hij na verlenging van code 95 verder gaat als belader én vrachtwagenchauffeur. Edgar is blij dat hij weer aan het werk is, geld verdient en weer onder de mensen is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag, op de Dag van de Inclusieve Arbeidsmarkt, presenteren we met trots het Inclusief Magazine. Een magazine van arbeidsmarktregio Midden-Gelderland met vele mooie voorbeelden van inclusief ondernemen. Maak kennis met ambassadeurs, bevlogen werkgevers en betrokken medewerkers die hun verhaal vertellen. Naast achtergronden en wetenschappelijke inzichten ook veel praktische informatie over hoe inclusief ondernemen werkt. Want inclusief ondernemen biedt vele voordelen, voor medewerkers én werkgevers. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. We zijn trots op de samenwerking tussen Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Scalabor, UWV, 100.000 banen en Stichting Inclusief Midden-Gelderland, allemaal organisaties die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Samen op weg naar een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet!

Lees hier het Magazine:

Voorblad Magazine Inclusief

 

 

 

 

Werkgevers, werknemers, vakbonden, onderwijs, UWV en gemeenten in de regio Gelderland Midden hebben hun handtekening gezet onder de Regionale Arbeidsmarktagenda. Daarmee kan een deel van het personeelstekort worden opgelost. Werkgevers hebben gebrek aan personeel, gemeenten hebben te veel mensen in de bijstand en veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt slagen er niet in een geschikte baan te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt is zo groot dat die niet meer met 'regulier' personeel ingevuld kan worden. Dat betekent kansen voor mensen uit deze regio die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Arbeidsmarkt

Via een branchegerichte aanpak die werknemers ondersteunt en tegelijk werkgevers helpt met de regelgeving, kan het een deel van het personeelstekort worden opgelost en hebben meer mensen zinvol werk.

Dit is slechts één van de acties die op de zogeheten Regionale Arbeidsmarktagenda staan. Regionaal omdat werk zich nu eenmaal niet aan gemeentegrenzen houdt. Alle betrokken partijen, dus werkgevers, werknemers, vakbonden, onderwijs, UWV en gemeenten in de regio Gelderland Midden zetten op woensdag 11 september hun handtekening onder die regionale agenda. De grote winst van regionaal optrekken is dat de regels en voorwaarden in de hele regio gelijk worden getrokken. Veel inspanningen om mensen aan werk te helpen zijn op dit moment nog lokaal georganiseerd, vaak met eigen regels en voorwaarden. Dat werkt niet bevorderlijk als ondernemers overwegen om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen.

Acties in gang gezet

De strategische arbeidsmarktagenda heeft een belangrijk doel: een inclusieve arbeidsmarkt in Midden Gelderland. Werkgevers, werknemers, onderwijs, UWV en gemeenten gaan daar gezamenlijk voor staan. De eerste acties zijn al in gang gezet. Zo worden de afspraken over Social Return in de regio gelijkgetrokken, worden  branchegerichte ontmoetingen tussen kandidaat-werkgevers en -werknemers georganiseerd en is gestart met de ontwikkeling en uitvoering van branchegerichte leerwerktrajecten.  Vorig jaar werden arbeidsmarktregio's gemeenten door staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd te komen met een regionaal actieplan om mensen sneller aan het werk te helpen. Eind september wordt bekend of het geld (twee miljoen voor twee jaar) inderdaad wordt toegekend aan onze regio.

Bedrijfsbezoek en ondertekening strategische agenda

De ondertekening door vijftien partijen vond op een toepasselijke locatie plaats: bij Avabel in Zevenaar. Dit is een bedrijf dat al twintig jaar werkgever is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarmee een voorbeeld voor sociaal ondernemen in onze regio. Na een rondleiding door het bedrijf vindt de ondertekening plaats. Er wordt getekend door vertegenwoordigers van VNO / NCW, FNV, CNV, Onderwijsspecialiseten, ROC Rijn IJssel, UWV en wethouders van de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

 

 

Hornbach Duiven zoekt ‘helden’ tijdens speeddate

Arnhem - De nieuwste en grootste Hornbach-vestiging van Nederland opent in het voorjaar van 2020 haar deuren in Duiven. Om medewerkers te werven organiseren het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP-MG), RSD de Liemers en Hornbach de komende maanden speeddates. De eerstvolgende speeddate staat gepland op dinsdagmorgen 8 oktober in het gemeentehuis in Zevenaar.

Voor de nieuwe vestiging van Hornbach in Duiven worden 160 nieuwe medewerkers gezocht, of zoals de wervingscampagne van Hornbach heet: ‘Helden gezocht’. De accountmanagers van het WSP en de klantmanagers van RSD de Liemers werken nauw samen met de managers van HORNBACH en organiseren de komende maanden meerdere speeddates en Hornbachdagen. Uit de eerste speeddates die in juni en september zijn georganiseerd hebben veel geïnteresseerde kandidaten zich voorgesteld. Zij gingen één-op-één in gesprek met managers van HORNBACH en konden direct solliciteren. Inmiddels zijn meerdere kandidaten aangenomen.

Het succes van deze speeddates begint bij een goede voorselectie van kandidaten. Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in werken bij Hornbach moeten zich daarom vooraf aanmelden bij het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland.

Op 8 oktober a.s. is de volgende speeddate in het gemeentehuis van Zevenaar. De speeddate begint om 09.30 uur. Kandidaten kunnen alleen meedoen met de speeddate als ze zich vooraf hebben aangemeld op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De functies waarvoor personeel wordt gezocht zijn Verkoopmedewerker, Medewerker Logistiek en Caissière.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Helden gezocht! De wervingscampagne voor de nieuwe HORNBACH vestiging in Duiven levert succesvolle speeddates op. De nieuwste en grootste Hornbach-vestiging van Nederland opent in het voorjaar van 2020 haar deuren in Duiven. Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en Hornbach hebben de handen daarom ineen geslagen en organiseren de komende maanden speeddates en Hornbachdagen voor het werven van personeel. De eerste speeddates hebben inmiddels plaatsgevonden op het Werkplein in Arnhem met goede resultaten: de eerste 39 medewerkers zijn aangenomen.

Voor de nieuwe vestiging van Hornbach in Duiven worden 160 nieuwe medewerkers gezocht, of zoals de wervingscampagne van Hornbach heet: ‘Helden gezocht’. De accountmanagers van het WSP werken nauw samen met de managers van HORNBACH en organiseren de komende maanden meerdere speeddates en Hornbachdagen. De eerste speeddate op 13 juni jl. trok ruim 60 geïnteresseerde kandidaten. Zij gingen één-op-één in gesprek met managers van HORNBACH en konden direct solliciteren. Inmiddels zijn 39 kandidaten aangenomen, waaronder een kandidaat van 63 jaar.

Volgens accountmanager Janny Prent is HORNBACH onder de indruk van het niveau van de kandidaten. Het succes van de speeddates ligt volgens haar in de goede voorselectie van kandidaten en het voortraject. Tijdens het voortraject staat het Werkgeversservicepunt voortdurend in nauw contact met haar ketenpartners, de gemeenten en het UWV. Dit zorgt voor kandidaten met de best passende competenties.

PHOTO 2019 06 20 12 59 37

Op 5 september a.s. is de volgende speeddate op het Werkplein in Arnhem. De functies waarvoor personeel wordt gezocht zijn Verkoopmedewerker, Medewerker Logistiek en Caissière. Heeft u kandidaten of wilt u zelf werken bij HORNBACH? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janny Prent, Accountmanager Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, via telnr. 026-7029622

 

 

afbeelding uitnodiging 31 okt 2019

Samen met inclusief werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak (DNZ) organiseren wij in de regio Arnhem een ontmoetingssessie onder de vlag DNZ on Tour. Daar nodigen wij u graag voor uit!

Wij brengen werkgevers, ondernemers en vertegenwoordigers van Werkgeversservicepunten, gemeenten en UWV in de omliggende arbeidsmarktregio's van Arnhem en Nijmegen bijeen. U hoort inspirerende verhalen, volgt leerzame workshops en ontmoet bevlogen ambassadeurs. Kortom: we gaan uw kennis over de inclusieve arbeidsmarkt een flinke boost geven.

We raden u aan comfortabele schoenen aan te trekken, want: waar energie zit komt beweging op gang!

Programma

  • Cross the line - Waar staan jouw (toekomstige) samenwerkingspartners en waar sta jijzelf?

 

  • Workshops

        - Inclusie-versnellen - Krijg antwoord op al je praktische vragen over starten met en verduurzamen van inclusief werkgeven

        - Benut je inkoopkracht! - Leer hoe jij samen met je leveranciers inclusieve infkoop een stevige impuls geeft

        - Duurzame plaatsingen door inclusieve traineeships - Leer over de lessons learned van Provincie Gelderland

        - Maatwerk - Leer op een andere manier kijken en kom tot verrassende matches  

 

  • Speedmeets - Tijd voor concrete afspraken. Pen? Papier? Go!

 

Praktische informatie

Datum/tijd: donderdag 31 oktober 2019

15.30u inloop

15.45u start programma

17.00u - 18.00u speedmeets en netwerkborrel

Locatie: Provinciehuis Gelderland, Markt 11, 6811 CG Arnhem

Aanmelden: Deelname is gratis en aanmelden kan via deze link (let op: beperkt aantal plaatsen)

 

Het belooft een bijzondere dag te worden. Wij hopen dat u erbij bent!

 

wspProvincie Gelderland logoscalabor logo website

De Normaalste Zaak logoWerkbedrijf Rijk van Nijmegen logo        Inclusief werkgeven midden gelderland logo    ION logo

 

Voorschakeltraject SSI Schäfer Academy helpt kandidaten aan een betaalde baan

Vanuit een SROI-aanbesteding heeft SSI Schäfer via Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland de samenwerking gezocht met 2Switch. Vanuit deze samenwerking is het voorschakeltraject SSI Schäfer Academy ontstaan, met Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland als projectbegeleider. In dit maatwerk-traject worden kandidaten door 2Switch begeleidt in hun ontwikkeling. Het doel is om kandidaten competentiegerichte vak- en werknemersvaardigheden te helpen ontwikkelen, zodat de afstand tot de arbeidsmarkt en het uitstromen naar een betaalde baan overbrugbaar wordt.

Vanuit het voorschakeltraject, waarvoor kandidaten een deelnamecertificaat en een referentie ontvangen, bemiddelt Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland kandidaten verder naar een passende cursus/opleiding of een betaalde baan. Het streven is om binnen drie maanden uit te stromen naar een betaalde functie, zoals magazijnmedewerker, logistiek medewerker, medewerker klanten contact centrum, fietsenmaker, medewerker groenvoorzieningen of allround winkelmedewerker. De cursussen die worden aangeboden zijn o.a. VCA basis, Veilig werken met een bosmaaier en motorzaag, Veiligheidscertificaat, Heftruckcertificaat of een basiscursus Office.

 

 

- Terug naar Home -