Inspiratiesessie scholen groot succes - Werkgeversservicepunt | WSP

Inspirartiesessie6 6 headerOp woensdag 6 juni 2018 organiseerde het  WSP Midden-Gelderland  samen met Click Re-integratie een inspiratiesessie over de Inzet van arbeidsbeperkten in het onderwijs: een mooie middag met veel geïnteresseerde deelnemers! In de presentatie van Click is aandacht besteed aan de manier waarop Click Re-integratie scholen ondersteund bij het werven, plaatsen en begeleiden van arbeidsbeperkten binnen scholen.

De middag werd ingeleid door Cindy Frieswijk en Marco Graat, accountmanagers Functiecreatie van Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP). Zij vertelden alles over de wet Banenafspraak voor het onderwijs.

Tinka van Vuuren (Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement/Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult) gaf vervolgens een lezing over de inzet van mensen met een arbeidsbeperking in het onderwijs.
Zij adviseert werkgevers over personeelsbeleid in de Overheids- en Onderwijssector. Zij houdt zich bezig met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, human resources management, employabilitybeleid, leeftijdsbeleid, arbeidsplaatsonzekerheid en flexibilisering ziekteverzuimbeleid en bedrijfsbeleid inzake re-integratie van mensen met een arbeidshandicap.

Frans van Beugen en Bart Kappers van Click Re-integratie gaven een schets van de aanpak die zij hanteren bij het zoeken, plaatsen en begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking in de onderwijssector.

Tot slot kregen de deelnemers een diversiteits-inkijkje bij een onderwijsinstelling.

Inspiratiesessie Onderwijs

 

- Terug naar Home -